Δευτέρα, 2 Μαΐου 2011

Σαλτσα Μορνε

Υλικα 

500γρ. σαλτσα μπεσαμελ, 1 κροκος αυγου,1 κουτ. σουπας κρεμα Γαλακτος, 35 γρ. Τριμμενη Γραβιερα, αλατι,πιπερι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ετοιμαζουμε την μπεσαμελ χτυπαμε τον κροκο του αυγου με την κρεμα γαλακτος σ ενα μπωλ,(μπεν μαρι) αποσυρουμε απο την φωτια και προσθετουμε το μειγμα χτυπωντας δυνατα. Την ξαναβαζουμε στην φωτια για μερικα δευτερολεπτα, προσεχωντας να μη βρασει, και προσθετουμε το τριμμενο τυρι ,ανακατευοντας μ ενα ξυλινο κουταλι.Δοκιμαζετε και βελτιωνετε καρυκευοντας . Εαν δεν χρησιμοποιησετε αμεσως τη σαλτσα, μ ενα πηρουνι τσιμπηστε λιγο βουτηρο και περαστε το στην επιφανεια ,για να μη σχηματισθει κρουστα ,πριν σερβιρουμε την ζεσταινουμε παλι σε χαμηλη φωτια ανακατευοντας καλα.
Εκτελεση 25 '    -       Ψησιμο  15΄ -20' 
Την χρησιμοποιουμε σε παρασκευες οπως το παστιτσιο , το μουσακα κ.α.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...