Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2011

Τούρτα σοκολατίνα μια φανταστικη συνταγη

Τούρτα σοκολατίνα
Brownies με λευκή σοκολάτα και Μακαντάμια (Macadamia)
180 γρ.κουβερτούρα με τουλάχιστον 60% κακάο
250 γρ. βούτυρο
150 γρ. αλευρι
70 γρ. κακάο
6 αυγά
350 γρ. ζάχαρη
1 κούπα χοντροκομμένα μακαντάμια
1 κούπα άπσρη κουβερτούρα σε κομματάκια
1 κουταλάκι μπείκιν
μία πρέζα αλάτι
μία βανίλια
Εκτέλεση
Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί. παράλληλα χτυπάμε το βούτυρο μέχρι να αφρατέχει και αν ασπρίσει. προσθέτουμε την κουβερτούρα σιγά σιγά. Σε ένα δευτερο μπώλ χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη, το αλάτι και την βανίλια μέχρι να πήξουν και να αφρατέψουν. Τα προσθέτουμε και αυτά στο βούτυρο χτυπώντας προσεκτικα. Κοσκινίζουμε το αλευρι με το μπεικιν και το προσθέτουμε και αυτο μαζί με την άσπρη κουβερτούρα και τα μακαντάμια στο προηγούμενο μείγμα ανακατευοντας αυτη αυτή τη φορά απαλά με το χέρι. Αδείαζουμε το μειγμα σε ένα βουτυρωμένο ταψάκι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στπυς 175 βαθμούς για περίπου 25 λεπτά. μετά τα 20 λεπτά κάντε ήδη το τεστ με την οδοντογλυφίδα.

 
Κρέμα σοκολάτας (από το βιβλίο "La pâtisserié"του Pierre Hermé)
 250 γρ. Κρέμα γάλακτος
250 γρ. γάλα
50 γρ. ζάχαρη
60 γρ. κροκους αυγού (περιπου 3)
185 γρ. κουβερτούρα με τουλάχιστον 60% κακάο
2 φύλλα ζελατίνης
Κόβουμε την κουβερτούρα σε κομματάκια.Βάζουμε το γάλα με την κρέμα γάλακτος να κάψει. Ταυτόχρονα χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη να πήξουν. Συνεχίζοντας το χτύπημα προσθέτουμε το γάλα. Τοποθετούμε το μείγμα επάνω σε ένα μπεν μαρί και ανακατυεουμε συνεχλως μέχρι η κρέμα να πήξει. Αυτό μπορεί να σας πάρει μέχρι και 15 λεπτά. Μην περιμένετε να πήξιε εντελώς. Για να καταλάβετε αν είναι λετοιμη βουτληξτε ένα ξύλινο κουτάλι. Αν στην πλάτι του κουταλιού παραμείνει μια λεπτή επίστρωση κρέμας τότε είναι έτοιμη. Αφαιρέστε την από την φωτιά και προσθέστε την κουβερτούρα σε τρεις δόσεις ανακατευοντας κάθε φορά καλα. Προσθέστε την ζελατίνη την οποία έχετε μουλιάσει προηγουμένως σε μπόλικο κρυο νερό και ανακατέψτε μέχρι να διαλυθει. Αφηστε την να κρυώσει καλά και τοποθετήστε στην στο ψευγελιο μεχρι να πήξει ελαφρά. Αδειάστε την πάνω από το Brownies γύρω από το οποίο έχετε τοποθετησει ένα δαχτυλίδι για τούρτες.  Αν αποφασίσετε να κάνετε ένα άλλο παντεσπάνι τότε κάντε την διπλή ποσότητα κρέμας. Βάλτε τα στην κατάψυξη μέχρινα την χρειαστείτε.

Καθρέφτης Σοκολάτας (Γλάσσο σοκολάτας με ζελατίνη)
100 γρ. κρέμα γαλακτος
170 γρ. νερό
190 γρ. ζάχαρη
50 γρ. γλυκόζη
60 γρ. κακαό
5 φύλλα ζελατίνης
Μουλιάζουμε την ζελατίνη σε μπόλικο κρύο νερό. Βάζουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά να βράσουν για δύο -3 λεπτά ανακατευοντας συνεχώς για να διαλυθεί το κακάο. Σουρώνουμε και προσθέτουμε την ζελατίνη. Καλυπτουμε την επιφάνεια, όχι το σκευος, σφιχτά με μεμβράνη ώστε να μην δημιουργηθει κρούστα και αφήνουμε να κρυώσει. Αν χρειαστεί ξαναζεσταίνουμε ελαφρα, ίσα ίσα μέεχρι να ξαναγινει ελαφρά ρευστη και καλύπτουμε με αυτο την τούρτα.
Μικρό τιπ. Με το που θα βγάλετε την τούρτα από την κατάψυξη στρογγυλέψτε κάπως τις άκρες της με τα δαχτυλάκια σας. Κατά αυτό το τρόπο το γλασσο θα στρώσει καλυτερα και δεν θα σπάσει . Επίσης για να αφαιρέσετε το δαχτυλιδι από την τούρτα ευκολότερα περάστε το έιτε με το φλόγιστρο ή με το πιστολάκι για τα μαλλιά.

http://royal-coconut.blogspot.com/2010/11/blog-post_07.html

  
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...