Τρίτη 18 Μαρτίου 2014

Καγιανάς με πιπεριές και κρεμμύδια

Υλικά

  • ντομάτες: 600 γρ. ώριμες
  • αυγά: 8
  • ελαιόλαδο: 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού
  • κρεμμύδια: 2 ψιλοκομμένα
  • πιπεριά πράσινη: 1 κομμένη σε λεπτές λωρίδες
  • φέτα: 150 γρ. (προαιρετικά)
  • αλάτι: λίγο
  • πιπέρι: φρεσκοτριμμένο
  • ζάχαρη: ½ κουταλάκι του γλυκού

                                                                                 

Εκτέλεση

  1. Ζεσταίνετε το λάδι σε βαθύ αντικολλητικό τηγάνι και σοτάρετε τα κρεμμύδια και την πιπεριά για 6’ - 7’, μέχρι να μαραθούν. Ξεφλουδίζετε τις ντομάτες, αφαιρείτε τους σπόρους και τα πολλά υγρά και τις προσθέτετε στο τηγάνι μαζί με αλατοπίπερο και λίγη ζάχαρη.
  2. Σιγοψήνετε για 20’ - 25’, μέχρις ότου τα υγρά εξατμιστούν εντελώς και κατόπιν προσθέτετε τα αυγά, τα οποία έχετε χτυπήσει με το σύρμα μαζί με αλατοπίπερο.
  3. Ανακατεύετε και ψήνετε για 4’ - 5’, μέχρι να σφίξουν τα αυγά. Αν θέλετε, προσθέτετε και λίγη τριμμένη φέτα και ψιλοκομμένη πιπεριά

Πηγή: I-cook.gr

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...