Υλικά
- ντομάτες: 600 γρ. ώριμες
- αυγά: 8
- ελαιόλαδο: 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού
- κρεμμύδια: 2 ψιλοκομμένα
- πιπεριά πράσινη: 1 κομμένη σε λεπτές λωρίδες
- φέτα: 150 γρ. (προαιρετικά)
- αλάτι: λίγο
- πιπέρι: φρεσκοτριμμένο
- ζάχαρη: ½ κουταλάκι του γλυκού
Εκτέλεση
-
Ζεσταίνετε το λάδι σε βαθύ αντικολλητικό τηγάνι και σοτάρετε τα κρεμμύδια και την πιπεριά για 6’ - 7’, μέχρι να μαραθούν. Ξεφλουδίζετε τις ντομάτες, αφαιρείτε τους σπόρους και τα πολλά υγρά και τις προσθέτετε στο τηγάνι μαζί με αλατοπίπερο και λίγη ζάχαρη.
-
Σιγοψήνετε για 20’ - 25’, μέχρις ότου τα υγρά εξατμιστούν εντελώς και κατόπιν προσθέτετε τα αυγά, τα οποία έχετε χτυπήσει με το σύρμα μαζί με αλατοπίπερο.
-
Ανακατεύετε και ψήνετε για 4’ - 5’, μέχρι να σφίξουν τα αυγά. Αν θέλετε, προσθέτετε και λίγη τριμμένη φέτα και ψιλοκομμένη πιπεριά
Ζεσταίνετε το λάδι σε βαθύ αντικολλητικό τηγάνι και σοτάρετε τα κρεμμύδια και την πιπεριά για 6’ - 7’, μέχρι να μαραθούν. Ξεφλουδίζετε τις ντομάτες, αφαιρείτε τους σπόρους και τα πολλά υγρά και τις προσθέτετε στο τηγάνι μαζί με αλατοπίπερο και λίγη ζάχαρη.
Σιγοψήνετε για 20’ - 25’, μέχρις ότου τα υγρά εξατμιστούν εντελώς και κατόπιν προσθέτετε τα αυγά, τα οποία έχετε χτυπήσει με το σύρμα μαζί με αλατοπίπερο.
Ανακατεύετε και ψήνετε για 4’ - 5’, μέχρι να σφίξουν τα αυγά. Αν θέλετε, προσθέτετε και λίγη τριμμένη φέτα και ψιλοκομμένη πιπεριά