- 80 γραμμάρια σιμιγδάλι
- 160 γραμμάρια λάδι
- 80 γραμμάρια νερό
- 300 γραμμάρια χυμό πορτοκάλι
- 250 γραμμάρια ζάχαρη
- 2 τεμάχια γαρύφαλλο
- 80 γραμμάρια αμύγδαλο καβουρντισμένο
Τρόπος παρασκευής - Εκτέλεση συνταγής
1. Βάζουμε το σιμιγδάλι με το λάδι σε ένα ταψάκι και το καβουρντίζουμε στο φούρνο στους 210 βαθμούς για 5 λεπτά. Παράλληλα βράζουμε το σιρόπι σε χαμηλή φωτιά.
2. Μόλις βράσει προσθέτουμε το σιμιγδάλι και βράζουμε το μείγμα για 5 λεπτά. Τέλος, αφού κρυώσει λίγο προσθέτουμε το αμύγδαλο και φορμάρουμε.
Tips: Στην ίδια συνταγή αντί για χυμό πορτοκάλι μπορούμε να βάλουμε χυμό μανταρίνι
1. Βάζουμε το σιμιγδάλι με το λάδι σε ένα ταψάκι και το καβουρντίζουμε στο φούρνο στους 210 βαθμούς για 5 λεπτά. Παράλληλα βράζουμε το σιρόπι σε χαμηλή φωτιά.
2. Μόλις βράσει προσθέτουμε το σιμιγδάλι και βράζουμε το μείγμα για 5 λεπτά. Τέλος, αφού κρυώσει λίγο προσθέτουμε το αμύγδαλο και φορμάρουμε.
Tips: Στην ίδια συνταγή αντί για χυμό πορτοκάλι μπορούμε να βάλουμε χυμό μανταρίνι
Πηγή: http://www.newsbeast.gr/geuseis/sintages/arthro/652363/halvas-me-humo-portokali/