Τρίτη 18 Μαρτίου 2014

Χαλβάς με χυμό πορτοκάλι


Υλικά συνταγής
- 80 γραμμάρια σιμιγδάλι

- 160 γραμμάρια λάδι
- 80 γραμμάρια νερό
- 300 γραμμάρια χυμό πορτοκάλι
- 250 γραμμάρια ζάχαρη
- 2 τεμάχια γαρύφαλλο
- 80 γραμμάρια αμύγδαλο καβουρντισμένο

Τρόπος παρασκευής - Εκτέλεση συνταγής
1. Βάζουμε το σιμιγδάλι με το λάδι σε ένα ταψάκι και το καβουρντίζουμε στο φούρνο στους 210 βαθμούς για 5 λεπτά. Παράλληλα βράζουμε το σιρόπι σε χαμηλή φωτιά. 

2. Μόλις βράσει προσθέτουμε το σιμιγδάλι και βράζουμε το μείγμα για 5 λεπτά. Τέλος, αφού κρυώσει λίγο προσθέτουμε το αμύγδαλο και φορμάρουμε.

Tips: Στην ίδια συνταγή αντί για χυμό πορτοκάλι μπορούμε να βάλουμε χυμό μανταρίνι

Πηγή: http://www.newsbeast.gr/geuseis/sintages/arthro/652363/halvas-me-humo-portokali/
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...