Πέμπτη 18 Δεκεμβρίου 2014

Μπρουσκέτες με ζεστή σαλάτα, ξερά σύκα και μπέικον

Υλικά

4 ξερά σύκα κομμένα στα 4 
60 ml κόκκινο κρασί
3 κουτ. σούπας λάδι
60 γρ. μπέικον σε καρέ
αλάτι, πιπέρι
1 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού
200 γρ. φύλλα σπανακιού (έτοιμο καθαρισμένο - σε σακούλες στα σούπερ μάρκετ)
2 μεγάλες φέτες ψωμί, φρυγανισμένες

Προετοιμασία 13΄

Παρασκευή/Μαγείρεμα 2΄

Διαδικασία
Μουλιάζουμε τα ξερά σύκα στο κρασί. Ζεσταίνουμε σε τηγάνι τη 1 κουτ. σούπας λάδι και σοτάρουμε το μπέικον, μέχρι να ροδίσει. Αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε το χυμό λεμονιού,το υπόλοιπο λάδι και το σπανάκι. Ανακατεύουμε ίσα να λαδωθεί το σπανάκι και να μαραθεί λίγο. Στραγγίζουμε τα σύκα και τα ανακατεύουμε με το μείγμα του τηγανιού. Απλώνουμε τη σαλάτα πάνω στις φρυγανισμένες φέτες ψωμί και σερβίρουμε. 
Πηγη - Γαστρονομος


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...