Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου 2015

Βινεγκρέτ μπέικον

ΓΙΑ 350 ΓΡ.

15 λεπτά

ΥΛΙΚΑ

Για τη βινεγκρέτ μπέικον

125 γρ. μπέικον, ψιλοκομμένο
25 γρ. σκόρδο, ψιλοκομμένο
70 γρ. ζάχαρη μαύρη με μελάσα
50 γρ. ξίδι λευκό
120 γρ. ηλιέλαιο
νερό

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά, προσθέτουμε το ηλιέλαιο και σοτάρουμε το μπέικον μέχρι να πάρει έντονο χρώμα και να αποβάλει όλο το λίπος του.
Προσθέτουμε το σκόρδο μέχρι να μυρίσει, έπειτα προσθέτουμε διαδοχικά το ξίδι και τη ζάχαρη και χαμηλώνουμε τη φωτιά.
Μαγειρεύουμε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Aποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το νερό και αφήνουμε να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου.
Τοποθετούμε το μίγμα με το μπέικον στο μπλέντερ και χτυπάμε προσθέτοντας σιγά σιγά το ηλιέλαιο.

Πηγή : Λουκάκος Γιάννης

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...