Υλικά ½ φλιτζάνι ΕΞΤΡΑ ΠΑΡΘΕΝΟ ΕΛΑΙΟΛΑ∆Ο 1 φλιτζάνι ξινόχοντρος 5 φλιτζάνια νερό 1 µέτρια ντοµάτα αλάτι πιπέρι (4 μερίδες) |
Βάζουµε σε µία µικρή κατσαρόλα το νερό µαζί µε το ελαιόλαδο και την ντοµάτα κοµµένη σε µικρούς κύβους και τα αφήνουµε να σιγοβράσουν για 4-5 λεπτά. Στη συνέχεια ρίχνουµε τον ξινόχοντρο, τον αλατίζουµε, ανακατεύουµε καλά, σκεπάζουµε την κατσαρόλα και βράζουµε για ακόµα 35-40 λεπτά, αφού χαµηλώσουµε τη θερµοκρασία. Σερβίρουµε τον ξινόχοντρο ζεστό µε άφθονο πιπέρι.
Πηγή: Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Χανίων