Τρίτη 12 Ιανουαρίου 2016

Κέικ Βανίλιας

Υλικά

(φόρμα: μακρόστενη 10x28 εκ. περίπου) 

340 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
225 γρ. ζάχαρη
200 γρ. μαλακό βούτυρο
4 αυγά
2 κ.γλ. βανίλια 
1 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
1/4 κ.γλ. αλάτι
60 γρ. γάλα 

Παρασκευή

Χτυπάτε με μίξερ χειρός το βούτυρο και τη ζάχαρη μέχρι το μίγμα να γίνει αφράτο.
Στη συνέχεια, προσθέτετε ένα - ένα τα αυγά και τη βανίλια. Ρίχνετε λίγο αλεύρι και μετά λίγο γάλα εναλλάξ στο μίγμα και όταν είναι ομοιόμορφο και αφράτο, είναι έτοιμο για ψήσιμο. 

Θερμοκρασία: 170°C
Χρόνος προετοιμασίας: 5΄
Χρόνος ψησίματος: 45-50΄

Το πιο απλό κέικ είναι αυτό της βανίλιας! Όμως, εμείς σας δίνουμε το μυστικό για το πιο νόστιμο κέικ βανίλιας που έχετε δοκιμάσει ποτέ: το σωστό ανακάτεμα των τεσσάρων πρώτων υλικών (βούτυρο, ζάχαρη, αυγά και βανίλια). Λάβετε θέσεις, εμπρός, …καρπός!!! 

(Από το βιβλίο Delicious Cakes των Λούση & Μαργαρίτα Έλλιοτ) 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...