Τρίτη 3 Ιουνίου 2014

Νομικές διατάξεις για το βάρος των μερίδων εστιατορίου

ΦΑΓΗΤΑ - ΣΑΛΑΤΕΣ - ΦΡΟΥΤΑ

Κρέατα {γενικά ψητά ή με οποιονδήποτε τρόπο παρασκευασμένα (με κοκαλο)} 125 γρ Κρέας (φέτα , Μπον φιλέ, και γενικά κρέας χωρίς κόκαλο)

110γρ Σουτζουκάκια

110γρ Λουκάνικα

110γρ Ψάρια

125γρ Αστακός

110γρ Φιλέτο ψαριού

110γρ Μύδια (ψίχα)

110γρ Πουλερικά (γενικά με οποιονδήποτε τρόπο παρασκευασμένα)

125γρ Γαλοπούλα

110γρ Συκωτάκια (και εντόσθια γενικά με οποιονδήποτε τρόπο παρασκευασμένα)

Κοκορέτσι 125γρ

Ντολμάδες 175γρ

Κεφτέδες 140γρ

Μακαρόνια 220γρ

Παστίτσιο - μουσακάς 195γρ

Ρύζι 225γρ

Πατάτες (φούρνου και βραστές) 225γρ

Πατάτες (γιαχνί) 225γρ

Φασολάκια (φρέσκα γιαχνί) 225 γρ

Κολοκυθοπατάτες (φούρνου ή γιαχνί) 225γρ

Μελιτζάνες (γιαχνί) 225γρ

Αγκινάρες 205γρ

Μπάμιες 205γρ

Όσπρια (γιαχνί) 175γρ

Αρακάς (βουτύρου) 160γρ

Γεμιστές ντομάτες πιπεριές μελιτζάνες 225γρ

Γεμιστά κολοκυθάκια 145γρ

Όσπρια (ξηρά σούπα με τον ανάλογο ζωμό) 350γρ

Μαγειρίτσα 350γρ

Τυρόπιτες σπανακόπιτες 125γρ

Χόρτα μαγειρεμένα και σαλάτες βραστες 190γρ

Σαλάτα : ντομάτα αγγούρι και αγγουροντομάτα 190γρ

Χωριάτικη σαλάτα 250γρ

Σαλάτες ωμές 145γρ

Ταραμοσαλάτα 125γρ

Σκορδαλιά 95γρ

Ρώσικη σαλάτα 125γρ

Μαγιονέζα 65γρ

Χαλβάς 65γρ

Τυρί φέτα 65γρ

Τυρί σκληρό 55γρ

Ελιές 80γρ

Ψωμί 70γρ

Καρπούζι 570γρ

Πεπόνι 570γρ

Σταφύλια 320γρ

Κεράσια 160γρ

Βερίκοκα 190γρ

Μήλα 190γρ

Αχλάδια 190γρ

Ροδάκινα 190γρ

Μπύρα 220γρ

Κομπόστες (χωρίς σιρόπι) 220γρ

Σουβλάκια (από γύρο ψημένα) 37-40 γρ

Σουβλάκια (από μπιφτέκια ψημένα) 37-40γρ

Σημείωση : Το βάρος των πατατών , ζυμαρικών , ρυζιού και λοιπών ειδών από τα οποία παρασκευάζονται ή γαρνίρονται οι εντράδες θα είναι το μισό του βάρους των μερίδων των αυτών ειδών , παρασκευασμένων χωρίς

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...